hien trang

Email: trangnguyen@sci.edu.vn

0968482051

Kĩ năng

Quản lý hồ sơ & tổ chức hoạt động nghiên cứu
Kỹ thuật thí nghiệm trên tế bào người & động vật
Đào tạo, hỗ trợ kỹ thuật & công nghệ

Quá trình công tác

Từ tháng 01/2021 đến nay

• Tổ trưởng tổ Nghiên cứu và phát triển sản phẩm – CIPP
    Viện Tế bào gốc

Thành tích

• Danh hiệu “Nữ 2 giỏi” cấp Trường (Trường Đại học KHTN-ĐHQGTPHCM)

Lĩnh vực hoạt động

• Nghiên cứu và Phát triển sản phẩm

Công trình nghiên cứu

1. So Who Kang, Hong Thuan Tran, and Eun Young Kim. 2024. Drosophila Peptidyl-Prolyl cis/trans Isomerase-like 4 regulates circadian rhythm by supporting High-Amplitude Oscillations of PERIOD”. Journal of Neuroscience. JN-RM-2290-23. In Revision.
2. Tran, Hong Thuan et al. 2024. Screening sixty-five potential downstream targets of Src64B in actomyosin ring contraction during Drosophila cellularization. All Life. In Revision.
3. Tran, Hong Thuan et al. “Detection of Novel Genes on Recessive Heterozygous
Alleles in Pig Breeding: A Review.” Indian Journal of Animal Research (2022): n.
pag.
4. Adretta Soedarmanto, Watchareewan Rodprasert, Hong Thuan Tran,
Nabila Syarifah Jamilah, Le D Quynh, Steven Dwi Purbantoro, Choopet Nitsakulthong, Anusak Kijtawornrat, Pichit Suvanprakorn, Chenphop Sawangmake. 2021. Modification of the isolation protocol for retrieving small-sized islets of Langerhans. Thai J Vet Med. 51(Suppl.): O10-012.
5. Hong Thuan Tran, Eunjoo Cho, Seongsu Jeong, Eui Beom Jeong, Hae Sang Lee, Jin Soon Hwang, Seon Yong Jeong, Eun Young Kim. 2018. Makorin 1 regulates developmental timing in Drosophila. Mol.Cells. 41(12): 1024–1032.